Isırgan Otlu Pilav

Faydası saymakla bitmeyen ısırgan otundan lezzetli bir pilav yapmaya ne dersiniz? Kolay tarifiyle ısırgan otlu pilav tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 11.04.2022 | 11:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 20.04.2023 | 11:03

Pirinci bir kaba alıp üzerine geçecek kadar ılık su ilave edin ve 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra suyunu iyice süzdürün. Yemeklik doğranmış soğan ve dilimlenmiş sarımsağı sadeyağda kavurun. İnce doğranmış acı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pirinç ve limon suyunu katın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin. Suyunu çekmeye yakın ısırganı ekleyin. Tabağa alıp üzerine dolmalık fıstık, kişniş ve limon kabuğu serpin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.