Hünkarın Kır Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 25.02.2010 | 11:07 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 09:47

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alın ve dolmalık fıstıkları 1 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyip pembeleştirin. Pirinç, üzüm, tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika kavurun. Sıcak et suyunu tencereye ekleyip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan patlıcanı alacalı soyup küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın. Kalan yağda kızartın. Pişen pilavın üzerine antep fıstığı ile birlikte yerleştirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.