Hamsili Pilav

Giriş Tarih ve Saati: 23.01.2014 | 15:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 12:21

Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine bir buçuk su bardağı suyu ilave edin. Pirinci 20 dakika ılık suda bekletin ve bol suyla yıkayın. Kaynayan suyun içine boşaltın. Tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlenmesi için bir kenara alın. Hamsileri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Yarısını, orta büyüklükte yağlanmış bir fırın tepsisinin dibine, kenarlardan başlayarak ortalara doğru dizin. içine pilavı boşaltın. Kalan hamsileri pilavın üstünü kaplayacak şekilde dizin. Üzerine karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Hamsili pilavı fırından çıkardıktan sonra ters yüz yaparak servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.