Divriği pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 04.05.2020 | 08:08 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.05.2020 | 08:08

İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini 1 yemek kaşığı tereyağı, doğranmış soğan ve tuz ile birlikte tencerede kızartın. Daha sonra 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve kontrol ederek pişmeye bırakın (pişerken suyu azalırsa sıcak su ekleyin). Diğer taraftan pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin ve süzün. Bol suyla yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara alın. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ayçiçeği yağını ekleyin. Badem ve baharatları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Haşlanmış nohut ve sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzdüğünüz kuru üzümü ekleyin. Et suyu ve tuz katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve pilavın üzerine gezdirip karıştırın. Pişen eti üzerine serpiştirin ve sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.