Bulgur Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 13.11.2013 | 16:46 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 14:39

Bulguru yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar su ekleyip, 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve bir kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritin ve içine kıyılmış soğan, sivri biber ve kabukları doğranıp küp doğranmış domatesi ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberini ayarladıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Bulguru ilave edin ve tekrar 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişirin. Suyunu çekince tekrar bir buçuk su bardağı su katın ve pişmeye bırakın. Hafif sulu ve biraz lapa bir kıvam olunca ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.