Alafaşı

Antalya mutfağı Akdeniz ve karasal iklim özelliklerinden dolayı sebze ve meyvelerle zengin, bir birinden lezzetli yöresel yemekleri kendinde barındırır. Peki, Antalya’ya özgü alaf aşı nasıl yapılır? İşte tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 08.04.2023 | 12:46 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.04.2023 | 10:06

Pilav tenceresine soğan ve zeytinyağını koyup 5 dakika kavurduktan sonra domates salçası ve domatesi ekleyin. Bulguru iyice yıkayıp süzün ve tencereye ilave edip 5 dakika karıştırarak pişirin. Üzerine sıcak su döküp pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye başlayınca kıyılmış ebegümeci, kuzu kulağı ve tuz ekleyip karıştırın. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.