Milföy Pastası

Giriş Tarih ve Saati: 23.03.2011 | 17:13 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.08.2018 | 14:50

Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız milföy hamurlarına çatalla delikler açın. Bir fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve bir kenara alın. Krema için; süt, yumurta, toz şeker ve unu kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra içine vanilya, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 5 dakika çırpın. Pişen milföylerin kenarlarını düzeltmek için, 2 parmak genişliğinde şeritler kesip çıkartın.1 su bardağı sütle milföyleri hafifçe ıslatın. Birinci milföyü servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kremadan sürün. İkinci milföyü yerleştirip, tekrar krema sürün. Üçüncü milföyü yerleştirin ve kalan kremayı her tarafına sıvayın. Pastanın dört kenarını iri dövülmüş fındık ile kaplayın. Krema ılındıktan sonra pastanın üzerine pudra şekeri serpin. Diğer taraftan 1 su bardağı toz şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte karamelize hale getirin. Karamelize şeker sıcakken, bir kaşıkla alarak pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.