Glazür (Pasta Süsleme Hamuru)

Giriş Tarih ve Saati: 14.07.2010 | 13:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 17.10.2018 | 15:32

Kullanacağınız kabın ıslak olmamasına çok dikkat edin. Glazür için, derin bir kase ya da kabın içinde yumurta
aklarını, bir fiske tuz ile iyice çırpın. Bembeyaz olup, yoğunluğu iyice artana dek çırpmaya devam edin. Pudra şekerini eleyip, yumurta akına azar azar ilave edin. Limon suyunu katın. Karışım, koyu bir muhallebi kıvamında olmalı. Pudra şekerini ona göre azaltıp, artırabilirsiniz.
Pembe Glazür: Sade glazürden iki çorba kaşığı kadarını başka bir kaba aktarın. İki tatlı kaşığı kadar taze çileğin püresini ilave edin. İyice yedirin birbirine. Kıvam, pürenin ilavesi ile biraz sulanacaktır. Hemen biraz pudra şekeri ilavesi yapın. Koyu kıvamı tutturun tekrar.
Sarı Glazür: Balkabağı püresini sade glazüre ilave edip, birbirlerine iyice yedirerek sarı renk glazür elde
edebilirsiniz (çilek ile aynı ölçülerde).
Yeşil Glazür: 1 çorba kaşığı toz antep fıstığı ve 2 çorba kaşığı sade glazür karışımı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.