Balkabağı Pastası

Giriş Tarih ve Saati: 03.08.2010 | 13:22 Güncelleme Tarih ve Saati: 17.10.2018 | 15:38

Ayıklanmış kabağı ve toz şekeri bir tencereye alın. Ağzı açık olarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabağı ezerek püre haline getirin. Geniş çukur bir cam kabın içine, her tarafını kaplayacak şekilde streç film serin. Soğuyan kabağın yarısını kaba döküp elinizle bastırın. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı süt ve 2 rulo kaymağı ezip kabağın üzerine sürün. Kalan kabak püresini de kaymağın üzerine dökün. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Diğer taraftan süsleme için, bademleri kaynar suda 5-10 dakika tutup kabuklarını soyun. Toz şekeri bir tencereye alın ve ısıtın. Rengi dönmeye başladığı zaman ateşten alın ve içine bademleri atıp karıştırın. Bu şekilde karamelize olan bademleri yağlı kağıt üzerine çıkartın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pastanızı derin dondurucudan çıkarıp sıcak su dolu bir kaba oturtun. Kaptan çıkacak kıvama geldiğinde servis tabağına ters çevirip çıkartın. Bademleri tatlının üzerine batırıp, süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.