TENCEREYE 5 su bardağı su ve bir tutam tuz koyup, kaynamaya bırakın. Kıymayı derin bir kaba alın ve rendelenmiş soğanı ekleyin. Çekirdekleri çıkartılmış ve çok ince kıyılmış siyah zeytin ile kıyılmış maydanozu
ilave edin. Sarmısak, tuz ve karabiber katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Bu karışımı mantı için hazırlanmış
ortası boş makarnalara doldurun. Doldurma işlemi bitince makarnaları kaynayan suyun içine atın. 15 dakika pişirdikten sonra süzün. Sosu için, ayrı bir tavada zeytinyağı ve salçayı karıştırın. Üzerine dövülmüş sarmısak ve çekirdeği çıkarılıp, kıyılmış zeytinleri ilave edin. Karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Su katın ve bir taşım kaynatın. Süzülmüş mantıyı servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve sosu gezdirip, sıcak olarak servis yapın.