Şış Börek

Giriş Tarih ve Saati: 11.04.2019 | 12:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.04.2019 | 12:32

İç malzeme için kıyma, kıyılmış soğan ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan nohut büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın ve kenara alın. Hamur için un ve tuzu harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtayı kırın ve kenarlardan ortaya doğru azan azar un alarak karıştırın. Kulak memesinden daha sert olacak şekilde hamur elde edene dek yavaş yavaş su ilave edin ve yoğurun. Hamuru unlu düz zeminde ve merdane yardımıyla açıp, mantı hamuru boyutunda kare şeklinde kesin. 1 adet hamurun ortasına iç malzeme koyup, iki ucu karşılıklı kapatıp üçgen elde edin. Sonra boşta kalan iki ucu tersten birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ekleyip bir iki çevirin. Üzerine 1/2 su bardağı kemik suyu ve 1/2 su bardağı su ilave edip 5 dakika pişirin. Kalan su ve kemik suyu, nohut, turunç suyu ve tuzunu katarak 10 dakika kaynatın. Şiş börekleri ekleyip kontrol ederek yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.