Patlıcanlı Makarna Sarma

Giriş Tarih ve Saati: 20.11.2012 | 16:43 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.06.2013 | 13:57

PATLICANLARIN saplarını kesip, ince olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Izgaraya dizip üzerine zeytinyağının yarısını gezdirin ve renkleri değişene kadar pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Lor peyniri ile karıştırıp kenara alın. İnce kıyılmış soğanı kalan zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin. Fesleğen ilave edip ocaktan alın. Patlıcan dilimlerinin üzerine önce makarna, sonra domates sos koyun. İki ucunu ortada birleştirip açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Bütün patlıcan dilimlerini bu şekilde hazırladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.