Kırmızı Biberli Soğanlı Makarna

Arzunuza göre, pulbiber de ekleyip hafif acılı bir tat elde etmeniz mümkün… Ben bu makarnayı “boncuk makarna” ile denedim ama penne, kelebek gibi türlerle de deneyebilirsiniz…

Giriş Tarih ve Saati: 03.10.2012 | 11:55 Güncelleme Tarih ve Saati: 03.10.2012 | 12:02

Bir tencereye su, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvıyağ konup su kaynatılır. İçine makarna atılıp haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta soğan piyazlık doğranıp, biberler de jülyen biçiminde uzun uzun doğranır. Geniş bir tavaya önce 2 yemek kaşığı sıvıyağ konup soğanlar pembeleşinceye dek hafif ateşte kavrulur, biberler ilave edilir. Onlar da yumuşayınca küp küp doğranmış domatesler eklenip sos kıvamına gelince ocaktan alınır. Makarna süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye sadece 1 yemek kaşığı yağ eklenip süzülen makarna kavrulur. Üzerine sos dökülüp servis edilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.