Keşli Ve Cevizli Erişte

Giriş Tarih ve Saati: 07.05.2013 | 13:52 Güncelleme Tarih ve Saati: 17.06.2013 | 14:47

ERİŞTE için yumurta, irmik ve sütü derin bir kaba alın. Sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamuru 3 parçaya ayırın ve her birini unlayarak, oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın. Her yufkadan 2 parmak eninde şeritler kesin. Daha sonra 3 hamur şeridini üst üste koyup, ince ince kesin. Üzerine un serperek, elinizle karıştırın. Haşlamadan önce fazla ununu almak için bir eleğe koyup, eleyin. Bol suda haşlayın ve suyunu süzdükten sonra servis tabağına alın. Üzeri için 1 su bardağı keşi tereyağında pembeleşene kadar kavurun ve cevizi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra eriştenin üzerine boşaltın ve karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı keş serpin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.