Fesleğen Soslu, Semizotlu Makarna
Güçlü besin değeri ile semizotu; kalp sağlığını korumak, cilt sağlığını iyileştirmek, kemikleri güçlendirmek ve bağışıklığı arttırmak için oldukça faydalıdır. Peki şifa deposu olan semizotuyla makarna nasıl yapılır? Fesleğen soslu semizotlu makarnanın tarifi nasıldır? İşte tarifi…
Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suda 10-13 dakika haşlayın ve suyundan yarım su bardağı kadarını kenara ayırıp süzün. Pesto sosunu tavaya alıp hafifçe ısıtın. Makarnayı haşladığınız suyu yavaşça ekleyip karıştırın. Haşlanmış makarnayı ilave edin. Makarna, sosu iyice çektikten sonra servis tabaklarına pay edin. Üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri, semizotu yaprakları ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.