Etli patlıcanlı fırın makarna
Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar (gerekirse su ekleyerek) pişirin. Patlıcanları çok büyük olmayacak şekilde arzunuza göre dilimleyin ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin ve iyice kurulayın. Piyazlık doğradığınız soğan ve patlıcanı ayçiçeği yağında soteleyin. Üzerine et, dörde bölünmüş domates, domates püresi, yapraklarına ayrılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Şöyle bir çevirip ocaktan alın.
Makarnayı, tuz eklediğiniz bol suda üzerindeki süre kadar haşlayıp, süzün. Etli harcı makarnaya ilave edin. Parmesanın yarısını üzerine katıp karıştırın ve bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp kalan parmesanı ilave ederek servis yapın.