Erişteli Patlıcan

Giriş Tarih ve Saati: 08.10.2013 | 11:19 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.10.2013 | 11:20

Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suya koyup 15 dakika bekletin. Diğer taraftan geniş bir tencereye koyduğunuz tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekledikten sonra kenara alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıyılmış sarmısağı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince

kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Soğan kavrulunca delikli kepçe ile tavadan alın. Suda beklettiğiniz patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra kalan yağda arkalı önlü hafif pembeleşene kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Domateslerin kabuğunu soyup küp doğradıktan sonra tavaya alın. Üzerine pulbiber, tarçın ve
tuzu koyup domatesleri hafifçe sote edin. Ocağı kapatıp sosu çekmesi için üzerine patlıcanları koyun. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp eriştenin yarısını boşaltın. Üstüne patlıcanlı harcı koyun. Kalan erişteyi de ekleyin. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.