Portakal Soslu Islak Kek
Portakalın mayhoş tadı ve kokusu keklere çok yakışıyor. Siz de aynı fikirdeyseniz bu yapımı kolay portakal soslu ıslak kek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çok iyi çırpın. Kalan malzemeyi sırayla ekleyin ve çırpmaya devam edin. Orta boy yuvarlak kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Çöp şiş yardımıyla keke bolca delikler açın. Sos için tüm sos malzemesini tencereye alın. Kivam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Ilık sosu kekin tüm yüzeyine dökerek içine çekmesini bekleyin. Bu süre içinde tabanda biriken sosu kaşık yardımı ile kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.