Pekmezli, havuçlu incirli kek tarifi

Evde yapılan unlu mamulleri hazırlarken şeker oranını rahatlıkla kontrol edebiliriz. Şeker yerine çoğu zaman doğal tatlandırıcılar da kullanmak besleyici değerini yükselttiği gibi tadını da lezzetli hala getiriyor. Seveceğiniz tarifiyle Pekmezli, havuçlu, incirli kek tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 26.09.2019 | 12:38 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.09.2019 | 14:49

Kuru inciri ince kıyın ve üzerine bir tutam un serpin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Yumurta ve tozşekeri çırpma teli ya da mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine pekmez ve sıvıyağ ilave edin. Tarçın ve vanilyayı katın. Kabartma tozunu unla birlikte eleyin ve azar azar karışıma ilave edin. En son havuç ve inciri ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.