Panettone
Zahmetli olması nedeniyle senede bir kez, yılbaşı klasiği olarak pişirilen oldukça kabarık bir kek türüdür, panettone tarifi! Bu nefis keki evde denemek isteyenler için sizler için hazırladık.
Derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı su ile karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp 6 saat dinlendirin. Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını, yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın. Toz şeker, vanilya ve kalan 2 yemek kaşığı suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun. Yoğurma sırasında kalan 4-5 su bardağı unu azar azar ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin. Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin. Yarım yemek kaşığı un, kuru üzüm, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun. Derin bir fırın kabını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.