Nektarinli Kek Tarifi

Yaz sıcaklarına mola vermiş biraz serinlemişken çayınızın yanına çok yakışacak bir tarife ne dersiniz? Peki nektarinli kek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla nektarinli kek tarifi..

Giriş Tarih ve Saati: 18.07.2019 | 10:26 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.07.2019 | 11:32

Öncelikle un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kaba eleyin. Yoğurma kabına aldığınız yumurta ve tozşekeri mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip, mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edin. Ayrı kaba elediğiniz un karışımını yavaşça ilave ederek, bir yandan da tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına, hazırladığınız kek karışımını boşaltın. Kabuklarıyla elma dilimi şeklinde doğradığınız nektarinleri karışımın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Piştikten sonra keki tel ızgara üzerine alıp, soğutun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.