Muzlu Bademli Kek

Giriş Tarih ve Saati: 21.12.2011 | 16:10 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.08.2018 | 17:21

Öncelikle kek için yumurtaları bir tencereye kırın. Üzerine toz şeker ilave edin ve ocağa oturtun. Kısık ateşte çok hızlı karıştırın. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve içine vanilya, kabartma tozu ile unu ekleyip, karıştırın. En son kabuklarını soyup, çok ince kıydığınız bademi ilave edin ve tekrar karıştırın. Orta büyüklükte kelepçeli bir kalıbı yağlayın ve bademli karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Diğer taraftan keki ıslatmak için sütü toz şeker ile karıştırın. Pişin keki kalıbından çıkarın ve üzerine toz şekerli karışımı gezdirip, soğumaya bırakın. Kremayı sütle birlikte iyice çırpın. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Birinci katın üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün ve üzerine 1 adet dilimlenmiş muzu dizin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın ve kalan krema ile her tarafını kaplayın. Servis yapmadan önce kalan muzu dilimleyip üzerine yerleştirin. File badem serpin ve bal gezdirip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.