Kestane Püreli Kekler

Giriş Tarih ve Saati: 22.12.2011 | 09:37 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.08.2018 | 16:38

Kestanelerin üzerine çentik atıp, 10 dakika haşlayın. Ocaktan alıp, kabuklarını soyun. Temizlediğiniz kestaneleri süt ile püre kıvamı alana dek kısık ateşte pişirin. Blenderden geçirin. Margarin, vanilya ve toz şeker ekleyip, karıştırmaya devam edin. 10 adet tartölet kalıbını streç filmle kaplayın. Püreyi kalıplara pay edin. Buzdolabında soğutun. Kek için, yumurta ve toz şekeri çırpın. Un ve vanilya ekleyin. Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra tartölet kalıpları ölçüsünde bardakla veya şekilli kalıpla yuvarlak parçalar kesin. Sos için, sos malzemesini tencereye alıp, pişirin. Buzdolabından aldığınız kestane püresini ters çevirip, çıkarın ve küçük keklerin üzerine yerleştirin. Üzerine çikolatalı sos gezdirin. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.