Kayısılı Kek

Giriş Tarih ve Saati: 21.06.2010 | 13:06 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.08.2018 | 12:31

Kayısı, meyve konserveleri, kıyılmış portakal ve limon kabuğu ile file bademi bir kaba alın. Üzerlerine biraz un serpin. Kalan unu kabartma tozu ile eleyip kenara alın. Tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları birer birer üzerine ekleyin. Azar azar ve metal bir kaşıkla karıştırarak unu ilave edin. Likör ve unlu meyve karışımını ilave edip karıştırın. 22- 23 cm çapında bir kalıbı yağlayıp kenarlarını yağlı kağıtla 2-3 parmak yükseltin. Hazırladığınız harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir) içini çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 20 dakika kalıpta dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.