Hurmalı Kırıntı Kek

Hurmalı kırıntılı kek nasıl yapılır diye merak edenlere enfes bir tarifimiz var. Pratik tarifiyle hurmalı yulaflı kek sizlerle…

Giriş Tarih ve Saati: 05.01.2024 | 09:52 Güncelleme Tarih ve Saati: 05.01.2024 | 09:52

Hurma, sıcak su, portakal suyu, 2 yemek kaşığı esmer şeker, limon suyu ve limon kabuğunu bir tencereye alın. Orta ısıda hurma yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde un, yulaf ezmesi, kalan 1 su bardağı esmer şeker, tereyağı ve tuzu bıçak yardımıyla ve ufalanana kadar karıştırın. Karışımın yarısını küçük boy kare kalıba alın. Üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Hurmalı karışımı üzerine yayın. Kalan unlu kırıntıyı ekleyip hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince dilimleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.