Dolmalık Fıstıklı Elmalı Kek Tarifi

Günlük hayatta yemek ve tatlılarda çok sık kullandığımız kozalaktan elde edilen çam fıstığının besin değeri oldukça yüksektir. Besin değeri yüksek tadıyla tarifleri lezzetlendiren fıstıkla yapabileceğiniz nefis kek tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 07.08.2019 | 11:22 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.08.2019 | 13:42

Yumurtaları derin bir kaba alıp çırpıcı ile iyice çırpın. Tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Yağ ve yoğurt ekleyip karıştırın. Elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkıp yoğurtlu harca ekleyin. Dolmalık fıstık, iri kıyılmış ceviz, erik, fındık ve tarçın ilave edin. Kabartma tozu, vanilya ve un katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış (unun fazlasını almak için kek kabını ters çevirip silkeleyin) kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudraşekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.