Çikolatalı Kek

Giriş Tarih ve Saati: 12.11.2012 | 12:02 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.07.2018 | 16:20

Yumurtaları ve toz şekeri çukur bir kaba alın. Mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt ve su ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Ayrı bir kasede pirinç unu, soya unu, patates nişastası, mısır nişastası, damla çikolata, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve antepfıstığını harmanlayın. Yumurtalı karışımın içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Harcı yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Piştikten sonra soğutun ve servis tabağına çıkarın. Üzeri için krema ve sütü bir kaba alın. Hindistancevizi, pudra şekeri ve kakaoyu ekleyin. Karıştırıp, sosu kekin üzerine gezdirin. Meyve şekerlemesi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.