Çikolata soslu muzlu kek

Ağızda dağılıyor, çayın yanına en çok o yakışıyor! Muz ve çikolatanın birleşmesiyle hayran bırakan çikolatalı muzlu keki denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.

Giriş Tarih ve Saati: 18.02.2020 | 10:16 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.02.2020 | 15:04

Tereyağını küçük bir tencereye alıp orta ateşte eritin ve ılınmaya bırakın. Muzları soyup büyük boy bir karıştırma kabına alın. Üzerine tozşeker, hindistancevizi, yumurta ve vanilya ekleyip el blenderi ile koyu bir çorba kıvamına gelene kadar karıştı- rın. Erittiğiniz tereyağını da ilave edip karışıma yedirin. Tüm kuru malzemeyi bir kaba eleyin. Azar azar sıvı karışımı ekleyip karıştı-rın. Yağlanıp unlanmış baton bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmı180 derece fırında 55-60 dakika kadar pişirin. Fırından alıp kalıbının içinde 30 dakika soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki servis tabağına aktarın. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata erimeye başlayınca kremayı da ekleyip karıştırın. Parlak ve pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Ilındıktan sonra kekin üzerine gezdirip servis edin.

Aşçı Şefika Günyel

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.