Böğürtlenli ve antepfıstıklı kek tarifi

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişen böğürtlen, tam bir mineral deposudur. Kolay yetişebilmesi ve zengin besin değeriyle de yemek tariflerinin de sevilen lezzetlerinden. Aromatik tadı ve doyurcu lezzetiyle böğürtlenli antepfıstıklı kek tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 26.09.2019 | 12:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.09.2019 | 14:50

Böğürtlenler büyükse ikiye bölüp üzerlerine biraz un serpin. Yumurta ve tozşekeri çırpma teli ya da mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine sıvıyağ ve süt katıp yeniden mikserleyin. Vanilya ve kakaoyu ekleyin. Kabartma tozu ve unu birlikte eleyip azar azar karışıma ilave edin. Antepfıstığının yarısını karışıma katın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbının dibine kalan antepfıstığını serpin. Üzerine kek karışımının 1/4'ünü dökün ve üzerine biraz böğürtlen serpin. Yeniden kek karışımı döküp, böğürtlen ekleyin. En üstte kek karışımı kalacak şekilde malzeme bitene dek işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.