Ballı-bademli kayısılı kek tarifi

Yağmurlu havalarda evde olmanın en güzel tarafı kokusu evi saran kekler pişirip çay ya da kahve eşliğinde günün tadını çıkarmaktır. Tam da bu havalara uygun tarifiyle ballı bademli kayısılı kek tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 26.09.2019 | 12:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.09.2019 | 14:50

Bademleri bıçak yardımıyla ince kıyın. Kayısıları küçük küpler halinde doğrayın ve una bulayıp kenara alın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Tereyağını geniş bir kaba alıp, üzerine yumurta sarılarını ekleyin ve krema kıvamına gelene dek çırpma teli ya da mikserle çırpın. Üzerine bal ve süt katıp yeniden çırpın. Mahlep, kabartma tozu ve unu birlikte eleyip, azar azar karışıma yedirin. Kayısıları ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserin önce yavaş sonra hızlı devrinde kar gibi olana dek çırpın. Çırpılmış yumurta akını harca ilave edin ve tahta bir kaşıkla dikkatlice aşağıdan yukarı doğru karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Pudraşekeri serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.