Balkabaklı pirinç keki

Sade kek dışında farklı bir lezzet arayanlar için leziz bir tarif! İşte balkabaklı pirinç keki tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 27.01.2020 | 10:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 27.01.2020 | 10:56

PANDİSPANYA için yumurta ve tozşekeri çırpma teli ile koyu bir kıvam alana dek çırpın. Limon suyu ve limon kabuğu ilave edip karıştırın. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 25 cm'lik kelepçeli yuvarlak kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca enlemesine ortadan ikiye kesin. Ayrı bir yerde yıkanıp süzülmüş pirinci tencereye alın. Su ilave edip pişmeye bırakın. Tozşeker ve balkabağı ekleyip, kabak yumuşayana dek ağır ateşte pişirin. Buğday nişastasını yarım su bardağı suda eritip balkabaklı pirince ilave edin. Vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Pandispanyanın birinci katını streç filmle kaplanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine balkabaklı pirinci yayıp, ikinci kat pandispanya ile kapatın. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına çıkarın. Üzerine pudraşekeri serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.