Zeytinli Ekmek

Giriş Tarih ve Saati: 29.01.2010 | 10:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.07.2013 | 16:18

MAYA, tozşeker ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat bez ile örtüp 10 dakika mayalandırın. Hamuru tekrar yoğurup un serpilmiş düz bir zeminde merdaneyle dikdörtgen olarak açın. Hamurun üzerine önce zeytin ezmesini sürün. Çekirdekleri çıkartılıp dilimlenmiş zeytinleri hamurun üzerine yayın. Hamuru uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ortadan kesip üzerlerini hafifçe ıslatın. Üzerine haşhaş tohumu serpin. Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini örtüp 10 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirin. Soğuması için üzerini ıslak bir bez ile örtün. Dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.