Tavuk Etli Dürüm
Evde hemen yapabileceğiniz kolay tarifiyle tavuk etli dürüm...
Tavuk etli döneri hazırlamak için eti boyuna incecik dilimleyin. Zeytinyağı ve karabiberle iyice karıştırıp 30x30 cm ebatlarında streç film üzerinde dilimleri üst üste dizin. Streç film ile sıkıca sarıp derin doldurucuda 3-4 saat bekletin. Kırmızı soğanı ince-uzun parçalar ve domatesi incecik yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. Üzerlerine karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Yoğurtlu sos için süzme yoğurt, mayonez, dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp hazırlayın. Patates kızartması için patatesin kabuğunu soyup boyuna dilimleyin. Her bir dilimi istediğiniz kalınlıkta dilimleyip tuz ve toz kırmızıbiberi serptikten sonra iyice harmanlayın. Derin dondurucuda donan tavuk etini keskin bir bıçakla verev şekilde kesin. Hızlıca çok az zeytinyağı ekleyin tavada hızlı ısıda kızarana kadar pişirin. Patatesleri de kızartın. Lavaş ekmekleri tavada iki taraflı ısıtın. Üzerine tavuk döner, kızartılmış patates, soğan, domates dilimleri ve yoğurtlu sostan ekleyerek rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis yapın.