Süt Reçeli

Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Evde yapmak isterseniz de tarifi oldukça kolay işte süt reçeli tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 18.10.2023 | 12:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2023 | 12:30

Sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte hafifçe karıştırın. Süt kaynamaya başladığında ocaktan alıp karbonatı birkaç kaşık sıcak sütle karıştırarak tencereye ekleyin. Ardından karıştırmaya devam edin. Bu aşamada süt kabaracaktır. O sebeple karbonatı ekleme işlemini ocakta yapmamanız ve sürekli karıştırmanız önemlidir. Tencereyi yeniden ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sütün dibinin tutmaması için her 10-15 dakikada bir karıştırın. Süt önce açık sarıya, daha sonra da açık kahverengiye dönecektir. Bu aşamadan sonra yaklaşık 1 saat daha 5 dakikada bir karıştırarak pişirin. Sütünüz önce karamel sonra da koyu bakır rengine döndüğünde ve kıvamı koyulaştığında, reçeliniz olmuş demektir. Sterilize ettiğiniz cam kavanozlara aktarıp buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.