Susamlı ekmek

Giriş Tarih ve Saati: 29.01.2010 | 10:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.07.2013 | 16:22

KEPEK ununu ve unu derin bir kaba alıp harmanlayın. Mayayı, tuzu, tozşekeri ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat örtü ile kapatıp sıcak bir ortamda 10 dakika mayalandırın. Kabaran hamura 2 çorba kaşığı susam ve keten tohumu ekleyip tekrar yoğurun. Dikdörtgen kalıbı yağlayıp içini kalan susam ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Üzerini tekrar kapatıp 15 dakika daha tekrar mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez örterek soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.