Sahanda Otlu Yumurta
Bütün bir haftanın yoğunluğundan sonra iftar keyfinize eşlik edecek, ekmek bandıra bandıra yiyeceğiniz sahanda otlu yumurta tarifi…
İnce doğranmış ıspanağı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp kavurun. Kurutulmuş domates, fesleğen, Frenk soğanı ve biberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin. Peyniri katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Porsiyonluk sahanlara zeytinyağı sürün. Ispanaklı karışımı ortalarında çukur olacak şekilde sahanlara pay edin. Çukurlara yumurtaları kırın. Sahanların üzerini pişirme kağıdı ile gevşekçe kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını alıp üzerlerine karabiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.