Kefir Peyniri - Quark

Giriş Tarih ve Saati: 08.06.2022 | 11:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.06.2022 | 11:47

Fırını 100 derecede ısıtın. Oda ısısındaki kefiri, ısıya dayanıklı derin bir cam kaba veya derin güvece boşaltın. Düşük ısıda ısınan kefirin süt proteinleri suyundan ayrılarak yavaşça üste çıkmaya başlar. Ortalama 2-3 saat içinde, kefir altı suyu ile peynirin ayrışma işlemi tamamlanacaktır. Mayalama işlemi bittikten sonra plastik bir süzgecin içine, temiz bir tülbent serip peyniri süzülmeye bırakın. Suyu süzülüp pıhtılar tülbentte kaldığında, peynirinizi tülbent ile iyice sıkın. Ağzını bir mandal veya iple bağlayıp üzerine ağırlık koyarak bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığımız peyniri dilerseniz yarım çay kaşığı tuz ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Dilerseniz tuzsuz da hazırlayabilirsiniz.

MERAKLISINA

Kefir peynirini daha sürülebilir kıvamda tüketmek istiyorsanız krem peynir kıvamına gelene kadar çırpın. Kefir peynirini süzdüğünüzde altta kalan suyu dökmeyip çorbaya, ekmek hamuruna katarak besin değerlerini arttırabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.