Karalahanalı Mısır Ekmeği
Karadeniz yöresine ait mısır ekmeği nasıl yapılır? Karadenizlilerin vazgeçilmezi mısır ekmeği tarifi...
Unları ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Başka bir kasede yumurta ile zeytinyağını çırpın. Daha sonra unlu karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Peyniri, pazıyı, sarımsağı, mısırı, tuzu ve baharatları katın. İyice karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serin ve yağlayın. Karışımı içine yavaşça boşaltın. Üzerini düzeltin. Arzuya göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.