Humuslu, marullu ve biftekli sandviç

Giriş Tarih ve Saati: 24.07.2020 | 08:36 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.07.2020 | 08:36

Humus için, nohudu yıkayıp bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın ve haşlayın. Haşlanmış nohudu süzdükten sonra suyunu saklayın. Kabuklarını soyup havanda püre şeklinde ezin. Bir kabın içine alın. Sarımsakların kabuğunu soyup bir tutam tuz ilavesiyle havanda ezip nohut püresine ekleyin. Limon suyu, tahin ve istediğiniz miktarda tuzu ekleyip iyice karıştırın. Baharatları ve zeytinyağını ilave edin. Macun kıvamında olana kadar nohudu haşladığınız sudan ekleyip karıştırın. Biftekleri zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle harmanlayıp, ızgarada önlü arkalı pişirin. Sos için, hardal ve sirkeyi çukur bir kaba alıp çatalla iyice çırpın. Sızma zeytinyağını azar azar ekleyip sosu çırpmaya devam edin. Marul yapraklarının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ekmekleri ızgarada hafifçe pişirin. Dört dilim ekmeğin üzerine bolca humus sürün. Marul yaprakları ve biftekleri yerleştirip diğer ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Daha sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.