Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği)

Giriş Tarih ve Saati: 14.11.2012 | 14:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.06.2013 | 11:16

MAYAYA suyun yarısını ilave edip eritin. Üzerine un, zeytinyağının yarısı ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan suyuazar azar ilave edin. Ayrı bir yerde kurutulmuş domatesleri kaynar suda 15-20 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp, kıyın. Domates, zeytin ve kekiği hamura ekleyip iyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayıp elinizle şekil verin. Üzerini streç filmle kaplayıp, ufak delikler açın. Oda sıcaklığında 20-25 dakika kabarana dek dinlendirin. Streç filmi çıkarıp, üzerine biberiye serpiştirin. Ekmeğinizin delikli olmasını istiyorsanız, bıçak yardımıyla üzerine delikler açın. Kalan zeytinyağını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (ekmeğe bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.