Defneli Mısır Ekmeği

Giriş Tarih ve Saati: 05.03.2010 | 14:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.06.2013 | 11:25

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Üstünü örterek, ılık kalacağı bir yerde 10-15 dakika maya köpürene dek bekletin. İki katına ulaşan mayaya, incecik doğranıp, havanda dövülmüş defne yaprağını, unu, mısır ununu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Yoğurup, şekil vererek tepsiye koyun. İki katına ulaşana dek hamuru dinlendirin. Bu arada fırını 15 dakika öncesinden ısıtın. Ekmeği fırına koyup, ilk 10 dakika 200 derecede, ardından 20-25 dakika 170 derecede (orta ısıda) pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.