Bulgurlu Ekmek

Siz hala kendi ekmeğinizi, kendiniz yapmıyor musunuz? Bir deneyin; ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız!

Giriş Tarih ve Saati: 01.03.2010 | 12:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.07.2013 | 17:34

Ilık su ile balı karıştırın. Mayayı ekleyin. 10 dakika ılık bir yerde ve köpürene kadar bekletin. Süt, zeytinyağı, tuz ve blenderden çektiğiniz bulgur pilavını mayalı suya ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Elediğiniz unu azar azar karışıma ilave edin. 10 dakika kadar tekrar yoğurun. Üzerini örterek, ılık bir yerde hacmi iki katına çıkana dek bekletin. Ardından, incecik doğradığınız otları ekleyin ve hamura iyice yedirin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Şekillendirip, ikinci kez hacmi iki katına çıkana dek hamuru bekletin. Üzerine fırça ile süt sürüp, biraz un serpin. Önceden ısıttığınız fırında, önce 220 derecede 10 dakika, ardından fırını orta dereceye getirerek toplam 35-40 dakika kadar pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.