Zeytinli Güveç

Ölmez ağacın şifalı meyvesi zeytin...

Giriş Tarih ve Saati: 08.05.2018 | 15:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.05.2018 | 16:08

Zeytinin fazla tuzunu almak için ılık suda 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 1- 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana dek haşlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin ve geniş bir kaba alın. Üzerine irice doğranmış soğan, havuç, biber ve domates ekleyin. Et, zeytinyağı, kıyılmış kekik, tuz, karabiber ve pul biber ilave edip harmanladıktan sonra güveç kabına aktarın. Salçayı 1 su bardağı sıcak suda açıp malzemenin üzerine gezdirin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp en üste koyun. Güveci alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Folyoyu alıp, 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.