Zerdeçal Soslu Köfte Tarifi

Leziz ve doyurucu olan zerdeçal soslu köfte tarifi nasıl yapılır? Sofranızda mutlaka bulunması gereken zerdeçal soslu köftenin tarifi..

Giriş Tarih ve Saati: 08.07.2019 | 10:22 Güncelleme Tarih ve Saati: 03.08.2019 | 11:09

Patatesleri kabukları ile birlikte 10 dakika tuzlu suda haşlayıp, sudan çıkararak kenara alın. Köfte için kıyma, yumurta, galeta unu, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, zerdeçal, karabiber, kimyon ve tuzu iyice yoğurun. Kıyılmış maydanoz ilave edip yoğurmaya devam edin. Harçtan patateslerin büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Orta boy fırın tepsisine patates ve köfteleri dilediğiniz şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin ve fırında alın. Zerdeçallı sos için zerdeçal, krema ve rendelenmiş domatesi karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirip yeniden fırına verin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.