MALZEMELER
4 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin
1 su bardağı nişasta
Kebap için: 1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan, 1-2 adet domates
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Sosu için: 1 kg süzme yoğurt
2-3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Isıtmak için: 1 paket toz bulyon
Hamur malzemesini, margarin hariç iyice yoğurup, 4 adet bezeye ayırın. Nişasta ve un ile bu bezelerden ince yufkalar hazırlayın. Üzerlerine eritilmiş margarin sürerek üst üste koyun. En üste de yine margarin sürün. Rulo biçiminde sıkıca sarıp, buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Eti, önce su dolu bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp ayırın. Eti, yemeklik doğranmış soğanla kavurun. Salça, doğranmış domates ve biber ilave edin. Tuzunu karabiberini katın. Kendi suyuyla pişirin. Suyunu iyice buharlaştırın. Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyin. Genişleterek arasına kebaptan bir kaşık koyun ve kapatın. Orta ısılı fırında pişirin. Bu arada, ayırdığınız et suyuna toz bulyonu ilave edin. Fırından aldığınız hamurları bu suyla ıslatın. Traverten şeklinde servis tabağına dizin. Üzerini sarmısaklı yoğurtla süsleyin. Tereyağında kırmızıbiberi yakıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.