Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    4 su bardağı un
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    Yarım su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı ılık su
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket margarin
    1 su bardağı nişasta

    Kebap için: 1 kg kuşbaşı kuzu eti
    2 adet soğan, 1-2 adet domates
    3-4 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı salça
    Tuz, karabiber

    Sosu için: 1 kg süzme yoğurt
    2-3 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

    Isıtmak için: 1 paket toz bulyon
Hamur malzemesini, margarin hariç iyice yoğurup, 4 adet bezeye ayırın. Nişasta ve un ile bu bezelerden ince yufkalar hazırlayın. Üzerlerine eritilmiş margarin sürerek üst üste koyun. En üste de yine margarin sürün. Rulo biçiminde sıkıca sarıp, buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Eti, önce su dolu bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp ayırın. Eti, yemeklik doğranmış soğanla kavurun. Salça, doğranmış domates ve biber ilave edin. Tuzunu karabiberini katın. Kendi suyuyla pişirin. Suyunu iyice buharlaştırın. Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyin. Genişleterek arasına kebaptan bir kaşık koyun ve kapatın. Orta ısılı fırında pişirin. Bu arada, ayırdığınız et suyuna toz bulyonu ilave edin. Fırından aldığınız hamurları bu suyla ıslatın. Traverten şeklinde servis tabağına dizin. Üzerini sarmısaklı yoğurtla süsleyin. Tereyağında kırmızıbiberi yakıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.