Tebriz Köftesi

İran mutfağının en ünlü köftelerinden olan Tebriz köftesi lokum gibi lezzetiyle dikkat çekiyor. Peki Tebriz köftesi nasıl yapılır? Tebriz köftesinin malzemeleri nelerdir? İşte Tebriz köftesinin tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 06.04.2023 | 11:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.04.2023 | 11:50

Köfte harcı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp 8-10 dakika yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dinlenen köfte harcını 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı avucunuzda açın ve içine 1 adet haşlanıp kabukları soyulmuş yumurta, 2 adet kuru erik, 1 adet ceviz ve 3-4 adet kuru üzüm koyup büyük bir top haline getirin. Hazırladığınız büyük köfteleri fırın kabına alın. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp köftelerin üzerine dökün. Köftelerin yanmaması için kabın üzerini önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.