Pırasa Dolması

Kış mevsiminin en çok sevilen ve faydalı sebzelerinden olan pırasa, zeytinyağlı yemek ya da misler gibi bir börek yapıyor olsak da bu sefer dolma yapalım istedik. Sebzelerin etle birleştirmenin en keyifli yolu olan dolmayı pırasayla da yapabileceğinizi öğrendiğinize göre tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Giriş Tarih ve Saati: 05.04.2023 | 05:50 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.04.2023 | 12:05

Pırasaların en üstte kalan kabuğunu çıkarıp yeşil yapraklarını ayırın. Beyaz kısımları yıkayıp 4 parmak kalınlığında kesin. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte haşlayıp süzün. Bıçakla yarısını kesip katmanlara ayırın. İç harcı için kıymayı, bayat ekmek içini, yumurtayı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın Pırasaların içini hazırladığınız bu karışımdan doldurun. Dolmaları sırasıyla önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızartın. Yağları süzülen pırasa dolmalarını bir tepsiye dizin. Ayrı bir kapta et suyunu, salçayı ve tuzu karıştırarak bir sos elde edin. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün. Kısık ısıda 10 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.