Patlıcanlı Pehli

Giriş Tarih ve Saati: 15.07.2010 | 12:11 Güncelleme Tarih ve Saati: 05.07.2013 | 11:34

KUZU etini ve tereyağını bir tencereye alın. Harlı ateşte karıştırarak, etler iyice kızarana kadar pişirin. Patlıcanı alacalı şekilde soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin ve suyunu sıkıp, bir kenara alın. Kızdırılmış az sıvıyağda önce yarım parmak kalınlığında doğranmış sivri biberi,daha sonra da patlıcanı kızartın. Kızarmış etlerin üzerine patlıcan, biber ve iri doğranmış domatesi yerleştirin.
Tuzunu ayarlayın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.