Patlıcan Yatağında Zeytinli Kaparili Haşlama

Giriş Tarih ve Saati: 29.07.2010 | 15:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.07.2013 | 12:45

ETLERİ bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin. Temizlenmiş soğan ve biberi bütün olarak tencereye koyun. Dereotu, maydanoz, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bostan patlıcanlarını tamamen soyup limonlu ve tuzlu suda bütün olarak haşlayın. Patlıcanlar yumuşayınca
üzerine tereyağını ekleyip hafifçe ezin ve kenara alın. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını kızdırıp unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti haşladığınız sudan 1 su bardağı et suyunu ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip koyulaşınca ocaktan alın. Kıyılmış kaparileri ekleyip karıştırın. 3 servis tabağına ortası boş yuvarlak birer kalıp yerleştirip içine patlıcanları paylaştırın. Kalıbı çıkarıp
patlıcanların üzerine salça sürün. Salçanın üzerine zeytinleri yerleştirin. Eti koyup üzerine beşamel sos dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kapari ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.