Morel Mantarlı Sos Eşliğinde Dana Pirzola

Giriş Tarih ve Saati: 21.10.2013 | 16:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2018 | 16:34

Zeytinyağı, biberiye, soğan, limon suyu, karabiber, süt ve tuzu iyice karıştırın. Pirzolaları ekleyip harmanlayın ve 2 saat dinlendirin. Pirzolaları marineden alıp, ızgarada önlü arkalı pişirin. Morel mantarlı sos için soğanı, sıvı yağda soteleyin. Mantar, tuz ve karabiber ilave edip sotelemeye devam edin. Et suyu, ardından krema ekleyip, 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ispanak püresi için ıspanağı haşlayıp blenderden geçirin. Unu sıvı yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Muskat ve tuz ilave edip karıştırın. Süt ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirin. Pirzolayı servis tabağına alın. Morel mantarlı sos, ıspanak püresi, dilerseniz fırınlanmış patates ile servis yapın.

Morel mantarı: Büyük marketlerden temin edilebilen morel mantarı, kuzu göbeği adıyla da bilinir. Bu mantar çeşidi Fransa'da soslara aroma vermek için kullanılır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.